Prešov v osemfinále Pohára EHF možno proti Štochlovi alebo Kukučkovi

23.11.2009 Prešov

Hádzanári Tatrana Prešov po roku opäť dosiahli osemfinálovú fázu európskej klubovej súťaže.
Kým vlani sa do najlepšej šestnástky Pohára víťazov pohárov dostali ako 3. tím konečnej tabuľky jednej zo skupín Ligy majstrov, v aktuálnej sezóne sa do osemfinále Pohára EHF museli prebojovať z 3. kola cez maďarského súpera Dunaferr SE (27:19 doma, 22:23 vonku). Vlani bolo osemfinále ich konečnou zastávkou a v pozícii outsidera sa s najväčšou pravdepodobnosťou ocitnú aj po utorňajšom žrebovaní vo Viedni.
Jestvuje až takmer 40-percentná pravdepodobnosť, že slovenského majstra čaká konfrontácia s nemeckým bundesligistom, v koši pre nasadených má najkvalitnejšia národná súťaž na planéte až trojnásobné zastúpenie v podobe Frisch Auf! Göppingen, TBV Lemgo a SG Flensburg-Handewitt. Práve s Flensburgom mal pred pár rokmi Tatran do činenia v skupinovej fáze LM. Nie menej náročným protivníkom by bol španielsky Naturhouse La Rioja, či dánsky GOG Svendborg.
Prešovčania hrali v 3. kole proti maďarskému Dunaferru s pivotom Michalom Kopčom a dvojzápas s klubom zamestnávajúcim ďalšieho slovenského reprezentanta sa črtá aj v dvoch ďalších prípadoch - ak žreb zverencom trénera Rastislava Trtíka prisúdi slovinského rekordného šampióna Pivovarnu Laško Celje so slovenskou brankárskou jednotkou Richardom Štochlom alebo švajčiarsky Kadetetten Schaffhausen s "dirigentom" národného tímu s dvojkrížmi na dresoch Petrom Kukučkom.
Najpriechodnejší z osmičky nasadených tímov sa javí byť ďalší slovinský zástupca RK Trimo Trebnje, ktorý figuruje až na ôsmom mieste tabuľky domácej súťaže. "Šanca, aby sme dostali tohto súpera je veľmi maličká a oveľa pravdepodobnejšie je, že si zahráme s nejakým bundesligistom. Proti tímu, kde všetko od a po zet funguje na sto percent, nebudeme mať veľa postupových nádejí, no už teraz sme sa v tejto súťaži dostali pomerne vysoko, " povedal pre TASR tréner Trtík. K zápasu s Dunaferrom sa vrátil slovami: "Stretnutie malo dva kľúčové okamihy. Prvý bol, keď sme o náš veľký náskok z prvého zápasu prišli v závere prvého polčasu počas nášho dvojnásobného oslabenia. A druhý, keď hneď na začiatku druhej časti súper išiel do päťgólového vedenia, no vzápätí Krupa chytil sedmičku. Celkovo som mal aj napriek viacerým herným výpadkom z nášho družstva dobrý pocit. Som rád, že aj keď sa nedarí udržať si výkonnosť všetkým ťahúňom v každom zápase, vždy sa nájde niekto, kto potiahne a celková forma tímu je na vysokej úrovni. "

Rozdelenie košov pred žrebovaním osemfinále Pohára EHF:
Kôš nasadených: GOG Svendborg (Dán. ), Naturhouse La Rioja (Šp. ), Frisch Auf! Göppingen, TBV Lemgo, SG Flensburg-Handewitt (všetko Nem. ), Celje Pivovarna Laško, RK Trimo Trebnje (oba Slovin. ), Kadetten Schaffhausen (Švajč. )
Kôš nenasadených: TATRAN PREŠOV (SR), AaB Handbold (Dán. ), CAI BM Aragon (Šp. ), Dunkerque HB Grand Littoral, Istres Ouest Provence HB (oba Fr. ), Haukar Hafnarfjördur (Isl. ), Sport Benfica Lisabon (Port. ), Zarja Kaspija Astrachaň (Rus. )
 

Vyberte región